gratis verzending vanaf €50
betaal veilig
Snelle levering
gratis verzending vanaf €50
betaal veilig
Snelle levering

NL | FR

Lithofin Producten: De Complete Gids voor Schoonmaak en Onderhoud van Steen

Lithofin is een toonaangevend merk in de wereld van reinigings- en onderhoudsproducten voor steen. Met een breed scala aan producten biedt Lithofin oplossingen voor zowel huishoudelijke als professionele toepassingen. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende Lithofin producten, de voordelen ervan, en hoe ze gebruikt kunnen worden om je stenen oppervlakken in topconditie te houden.

Wat zijn Lithofin Producten?

Lithofin producten zijn speciaal ontwikkeld voor de reiniging, bescherming en onderhoud van natuursteen, keramische tegels, beton en andere minerale oppervlakken. Het assortiment van Lithofin omvat reinigers, beschermers en onderhoudsproducten die stuk voor stuk zijn ontworpen om de levensduur en het uiterlijk van stenen oppervlakken te optimaliseren.

Lithofin Reiniger

Een van de populairste producten van Lithofin is de Lithofin Reiniger. Deze krachtige reiniger is geschikt voor het verwijderen van hardnekkig vuil, vlekken en aanslag van verschillende steensoorten. Of je nu te maken hebt met olie-, vet- of roestaanslag, Lithofin Reiniger zorgt ervoor dat je oppervlakken weer stralen.

Voordelen van Lithofin Reiniger

 1. Krachtige werking: De Lithofin Reiniger is sterk geconcentreerd en kan zelfs de meest hardnekkige vlekken verwijderen.
 2. Veelzijdig: Geschikt voor diverse steensoorten, waaronder marmer, graniet, en kalksteen.
 3. Eenvoudig in gebruik: Aanbrengen, laten inwerken en afspoelen – het proces is simpel en effectief.

Lithofin Easy Clean

Voor dagelijkse reiniging en onderhoud is Lithofin Easy Clean de perfecte oplossing. Deze gebruiksvriendelijke spray is ideaal voor het snel en eenvoudig reinigen van werkbladen, tafels en andere kleine oppervlakken van natuursteen.

Voordelen van Lithofin Easy Clean

 1. Snel en makkelijk: Spuit eenvoudig op het oppervlak en veeg af met een doek – geen naspoelen nodig.
 2. Geschikt voor dagelijks gebruik: Mild maar effectief, perfect voor dagelijks onderhoud zonder het oppervlak te beschadigen.
 3. Beschermende werking: Naast reiniging helpt Lithofin Easy Clean ook bij het behouden van de glans en bescherming van het oppervlak.

Lithofin Onderhoudsreiniger

De Lithofin Onderhoudsreiniger is speciaal ontwikkeld voor het regelmatig schoonmaken van grotere oppervlakken zoals vloeren en muren. Deze pH-neutrale reiniger is veilig voor gebruik op alle steensoorten en laat geen residu achter, wat belangrijk is voor het behoud van de natuurlijke uitstraling van de steen.

Voordelen van Lithofin Onderhoudsreiniger

 1. pH-neutraal: Veilig voor alle steensoorten, veroorzaakt geen verkleuring of beschadiging.
 2. Residuvrij: Laat geen film of restanten achter, wat zorgt voor een streeploos resultaat.
 3. Economisch in gebruik: Hoog geconcentreerd, waardoor een kleine hoeveelheid voldoende is voor een groot oppervlak.

De Voordelen van Lithofin Producten

Het gebruik van Lithofin producten biedt diverse voordelen, zowel voor particuliere gebruikers als professionals in de steenverwerkingsindustrie.

Kwaliteit en Betrouwbaarheid

Lithofin heeft een sterke reputatie opgebouwd dankzij de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van hun producten. Elk product is ontwikkeld met strenge kwaliteitscontroles om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de hoogste normen.

Bescherming en Verlenging van de Levensduur

Door het regelmatig gebruik van Lithofin producten blijft de steen niet alleen schoon, maar wordt deze ook beschermd tegen slijtage en schade. Dit draagt bij aan een langere levensduur van het materiaal, wat op de lange termijn kostenbesparend kan zijn.

Gebruiksgemak

Veel van de Lithofin producten zijn ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Of het nu gaat om een dagelijkse reiniger zoals Lithofin Easy Clean of een krachtige reiniger voor hardnekkige vlekken, de producten zijn eenvoudig in gebruik en vereisen geen gespecialiseerde kennis.

Milieuvriendelijkheid

Lithofin streeft ernaar om milieuvriendelijke producten te ontwikkelen. Veel van hun reinigers en onderhoudsproducten zijn biologisch afbreekbaar en vrij van schadelijke chemicaliën, wat bijdraagt aan een duurzamer schoonmaakproces.

Tips voor het Gebruik van Lithofin Producten

Om het beste resultaat te behalen met Lithofin producten, is het belangrijk om enkele basisrichtlijnen te volgen:

 1. Lees de instructies: Elk product heeft specifieke gebruiksinstructies die moeten worden opgevolgd voor optimale resultaten.
 2. Test op een klein oppervlak: Voordat je een product op een groot oppervlak aanbrengt, is het verstandig om eerst op een onopvallende plek te testen.
 3. Gebruik de juiste hoeveelheid: Overmatig gebruik van reinigers kan leiden tot ophoping van residu. Volg de aanbevelingen voor de juiste dosering.
 4. Regelmatig onderhoud: Voor het beste resultaat is het belangrijk om een regelmatig onderhoudsschema aan te houden, vooral voor drukbezochte of intensief gebruikte oppervlakken.

Veelgestelde Vragen over Lithofin Producten

Zijn Lithofin producten veilig voor alle steensoorten?

Ja, Lithofin producten zijn ontworpen voor gebruik op een breed scala aan steensoorten, waaronder marmer, graniet, kalksteen en keramische tegels. Het is echter altijd belangrijk om de specifieke instructies van elk product te volgen en een test op een klein oppervlak uit te voeren om te controleren op eventuele ongewenste reacties.

Kan ik Lithofin producten gebruiken op buitenoppervlakken?

Veel Lithofin producten zijn geschikt voor gebruik zowel binnen als buiten. Het is echter raadzaam om te controleren of het specifieke product dat je gebruikt bestand is tegen de weersomstandigheden waaraan het buitenoppervlak wordt blootgesteld.

Hoe vaak moet ik Lithofin Onderhoudsreiniger gebruiken?

De frequentie van het gebruik van Lithofin Onderhoudsreiniger hangt af van de mate van vervuiling en het type oppervlak. Voor drukbezochte gebieden zoals keukens en badkamers wordt een wekelijkse reiniging aanbevolen, terwijl minder intensief gebruikte oppervlakken minder frequent gereinigd hoeven te worden.

Zijn Lithofin producten milieuvriendelijk?

Ja, veel Lithofin producten zijn biologisch afbreekbaar en vrij van agressieve chemicaliën, wat bijdraagt aan een duurzamer schoonmaakproces. Het bedrijf streeft ernaar om producten te ontwikkelen die zowel effectief als milieuvriendelijk zijn.

Conclusie

Lithofin producten bieden een uitgebreide reeks oplossingen voor de reiniging, bescherming en onderhoud van steenoppervlakken. Of je nu een huiseigenaar bent die zijn keukenwerkblad in perfecte staat wil houden, of een professional die op zoek is naar betrouwbare producten voor groot onderhoud, Lithofin heeft de juiste oplossing. Met de voordelen van kwaliteit, betrouwbaarheid, gebruiksgemak en milieuvriendelijkheid, is Lithofin een merk waarop je kunt vertrouwen voor al je steenonderhoudsbehoeften.